Apples VD Tim Cook ställde sig ännu en gång på scenen på WWDC för att dela med sig av nya siffror och statistik. Det konstaterades att man fortsätter att öppna nya butiker i världen och nu har hela 407 butiker i 14 länder som får mer än en miljon besök varje dag.

Den digitala butiken App Store fyller fem år under nästa månad och det har som bekant laddats ner mer än 50 miljarder appar under dessa år. Cook berättade att det nu finns över 900 000 iOS-appar varav 375 000 är specifikt anpassade för iPad.

App Store fortsätter enligt Cook att dominera som mjukvaruplattform jämfört med exempelvis Googles Android. Apples butik står nämligen för 74% av alla mobila mjukvaruintäkter och har nu betalt ut tio miljarder dollar till utvecklare.

Totalt har Apple sålt över 600 miljoner iOS-enheter och enligt en undersökning som Cook även tidigare hänvisat till använder iPhone- och iPad-användare sina produkter 50% mer än de som äger Android-enheter.

Även Macen uppmärksammades. Den nya modellen av iMac var under det senaste året USA:s mest sålda stationära dator och Macbook fortsätter att vara de mest sålda bärbara datorerna i USA. Försäljning i resten av världen nämndes inte. Mountain Lion är nu Apples mest sålda OS någonsin med 28 miljoner sålda exemplar.