Bäst för avancerade projekt
Garageband. Har blivit en favorit hos många och det är förståeligt. Appen är lättanvänd och snygg utan att vara en leksak. Arbetssättet är musikorienterat. När du startar ett nytt projekt möts du av en karusell av instrument där du väljer vad du vill skapa.

Det går även att spela in med mikrofon, men många podcastare kommer att ha redan färdiginspelade ljud. Dessa kan enkelt importeras till appen, men du måste först ha dem i iTunesbibblan. Det går inte, som med Wavepad eller Reforge, att jobba mot molnet.

Som en av få appar stöder Garageband flerspårsmixning, men utan att förlora i överskådlighet. Klippning och omflyttning är busenkelt, men det hade inte skadat med ett enkelt sätt att trimma bort en snutt utan att dela spåret. Fler effekter hade också varit bra, liksom mer lättåtkomligt reglage för solo. Tyvärr stöds också bara horisontellt läge.

Garageband är bra – för flerspårsjobb är den klart bäst. Men det finns rum för utveckling.

Garageband iPhone/iPad
Ver 1.3 • 38 kr

Betyg: 

Proffsigt och effektfyllt
Pocket Wavepad HD. En snygg app som ser proffsig ut. Det är något med det svart-gröna gränssnittet, med väldigt stora vågformer, som känns ”på riktigt”. På många sätt ÄR Wavepad också den proffsigaste appen i testet.

Eftersom det är en enspårseditor är möjligheterna i Wavepad begränsade jämfört med Garageband och Hokusai. Men å andra sidan finns många fler effekter inbyggda: kompressorer, eko och annat nyttigt – till och med brusreducering. Det går även att importera ljud över ftp.

Markeringar görs på tidslinjen och åtgärder väljs i menyer. Ett annorlunda men smidigt arbetssätt. Tyvärr verkar det inte gå att ”skrubba” (skumma igenom) spår. En annan funktion som hade varit användbar är den som Reforge har, som möjliggör manuell ställning av volymen över spårets längd, så kallad envelope.

För avancerade projekt, välj Garageband. Men för inspelning och snabbredigering är Wavepad bäst i test. Ett par mindre justeringar är allt som krävs för femman.

Pocket Wavepad HD
iPhone/iPadVer 4.60 • Gratis

Betyg: 

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning