Den 10 juni väntas Apple visa upp en förhandsversion av OS X 10.9, men redan nu påstår sig sajten 9to5Mac ha fått information om några av nyheterna.

Den nya versionen sägs gå under kodnamnet Cabernet och kommer bland annat att erbjuda en lång rad förbättringar för Finder, något som många har efterlyst ända sedan OS X 10.0 såg dagens ljus. Bland annat påstås Finder få stöd för flikar och etiketter.

Vad gäller själva gränssnittet sägs det inte bli tal om några större förändringar, däremot tros ett antal funktioner flyttas över från iOS. Bland annat nämns möjligheten att pausa program, något som borde leda till bättre batteritid på de bärbara Macarna.

Vidare utlovas ett antal förbättringar för er som har mer än en skärm inkopplad. Dessutom kommer Safari att släppas i en ny version där sidor laddas betydligt snabbare än i dag.

Tidigare har det hävdats att den röststyrda assistenten Siri kommer att integreras i OS X 10.9, men nu säger 9to5Mac att det inte är spikat ännu. Med andra ord kan just denna funktion dröja ytterligare ett tag.

Vad iOS 7 sägs bjuda på kan du läsa här.