Forbes rapporterar att Apple i hemlighet håller på att leta efter en ny vd som ska ersätta Tim Cook. Uppgifterna kommer från källor som enligt Forbes arbetar nära Apples ledning.

Enligt källorna är det hög tid att Apple ersätter Tim Cook då företaget under hans ledning sedan oktober 2011 tappat halva sitt börsvärde. En av källorna uppger till Forbes att det är mycket troligt att Apples ledning letar efter en lämplig kandidat med djup teknisk kunskap som kan vända på företaget, annars riskerar Apple att gå samma väg som HP.

Deras oro över vad som händer på Apple har ökat den senaste tiden då det inte finns några tecken på att Apples aktie kommer att vända, skriver Forbes. Från att toppat på 702 dollar i september förra året har Apples aktie nu sjunkit till 390 dollar.

Trots det har en majoritet av alla analytiker en positiv inställning till Apples aktie. Bland de 37 största värdepappersinstituten har ingen nedgraderat Apples aktie och 25 av dem rekommenderar fortfarande aktien som ett starkt köp.

Ett av skälen till att analytikerna favoriserar Apples aktie beror enligt Forbes bland annat på Apples stora kontantkassa som i dag uppskattas ligga på 137 miljarder dollar. Apple har dessutom fortfarande en stor efterfrågan bland konsumenterna.

Apple kommer att presentera företagets delårsrapport för årets första kvartal i morgon tisdag.