UPPDATERAD: Sedan vi testade appen har den kommit i en ny version med bland annat fullskärm för iPhone 5, mer info och fler filmer. Priset har även höjts till 15 kronor. 

Var det där toadörren som stängdes eller stjärtfenan som ramlade av? Varför blinkar det så förnicklat på vingen? Och nu är det väl ändå väldigt varmt i kabinen?

Dylika frågor kan mala i huvudet på den flygrädde och byggas upp till panik. Men med rak och kortfattad information kan du komma tillrätta med tankarna och förhoppningsvis försäkra dig om att allt är som det ska. Fly4Life är utvecklad av en pilot och består huvudsakligen av tre delar: start, flygning och landning. Varje del har fyra knappar: "jag kände/luktade/hörde/såg någonting". När du trycker på en knapp kan du välja mer exakt vad det var du upplevde och få tänkbara förklaringar.


Luktar det bränd kyckling kan det till exempel bero på att en fågel har sugits in i motorn. 

Appen har även en allmän frågedel med svar på vanliga frågor om flygning, flygplan och flygplatser.

Vi har testat appen på en flygrädd bekant och vederbörande tyckte att appen gav ett visst lugn. Appen innehåller just den typen av frågor som man kan sitta och fundera på och vill ha svar på. Appen kanske inte är superslickt designad, men fyller sin funktion. En iPhone 5-version med fullskärm hade dock varit önskvärt.


I FAQ:n hittar du allmänna flygrelaterade frågor.

Fakta om Fly4Life
Pris: 7 kr
Version: 1.5
Plattform: iPhone
Länk:
Betyg