I slutet av januari släppte Microsoft den nya programsviten Office 2013 för Windows. Vi Mac-användare får dessvärre leva vidare med Office 2011 tills vidare och Microsoft har inte meddelat när en ny version för Mac kommer att släppas.

En nyhet som däremot påverkar Mac-användarna är Microsofts nya prismodell som går under namnet Office 365 Home Premium. Microsoft har onekligen sneglat på Apples Mac App store som låter dig köpa ett program och installera det på upp till fem Macar utan extra kostnad.

Office 365 Home Premium erbjuder mer eller mindre exakt samma modell. Skillnaden är att du abonnerar på Office istället för att köpa det för en fast engångskostnad. För 899 kronor per år kan du installera samtliga program i Office 2011 Home & Business på upp till fem datorer i ditt hushåll. Erbjudandet gäller både Mac och Windows vilket betyder att du kan installera programsviten i en blandad miljö så länge det inte överstiger fem datorer.

En annan fördel med Office 365 Home Premium är att erbjudandet täcker alla program i Office 2011 Home & Business vilket inkluderar Word, Excel, Powerpoint och Outlook. Dessutom får du 20 gigabyte extra lagringsutrymme på molntjänsten Skydrive, utöver de sju gigabyte som erbjuds gratis. Du får även 60 minuters fria samtal i hela världen via Skype.

Så kan du tjäna på Office 365 Home Premium
Huruvida du tjänar på att abonnera på Office 365 Home Premium istället för att köpa en enskild licens beror egentligen endast på hur många datorer du har i ditt hushåll och hur många som behöver tillgång till Officesviten.

Har du exempelvis endast en dator och inte behöver tillgång till Outlook finns det inte mycket att tjäna då du i längden betalar 899 kronor per år, jämfört med en engångskostnad på 1 199 kronor för Office Home & Student.

Det är värt att nämna att du även kan betala månadsvis för Office 365 Home Premium istället för ett helår i stöten. Månadskostnaden är då 90 kronor per månad, vilket gör den totala årskostnaden till 1 080 kronor, drygt 180 kronor mer per år.

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning