Som vanligt när det gäller de svenskutvecklade spelen i Wombi-serien är Wombi Treasures ett enkelt men roligt spel för barn i åldrarna fyra och uppåt. Här ska du hjälpa skattletaren Scouty att hitta ett antal skatter som ligger nedgrävda runtom i världen. Först väljer du vart du vill åka, sen ska du leta upp skatten på kartan.

Det här momentet kan nog kräva assistans från en vuxen för det är inte helt lätt alla gånger. När väl platsen för skatten är hittad ska du gräva upp den. Till din hjälp har du fem olika verktyg att välja mellan beroende på hur skatten är gömd. Vilka material du stöter på och som ska forceras (lera, sand, plank, insekter) kräver olika verktyg, men det kanske inte är helt givet vad som ska användas när. Du får pröva dig fram helt enkelt.


På den lilla kartan till vänster ser du var skatten finns. Nu gäller det bara att hitta samma ställe på den stora skärmen i mitten, inte helt lätt.

När du hittat alla fem skatter är spelet slut. Men som tur är kan du börja om och få nya skatter, nya kartor och nya miljöer eftersom de slumpas fram. Bra Wombi! Det gör att livslängden på det annars ganska korta spelet förlängs.


För att hitta den här skatten har vi först fått skyffla undan lera (det mörkbruna) med hinken och sedan ska vi borsta bort sanden (det ljusa) med målarpenseln. Kanske inte helt givet, men ändå.

Wombi Treasures är liksom övriga Wombi-spel riktigt snyggt och har charmig grafik och musik. Det är väl värt sina 15 kronor, men Wombi är det inte dags att ni tar i lite och gör något lite längre snart?

Fakta om Wombi Treasures
Pris: 15 kr
Version: 1.0.1
Plattform: iPhone och iPad (testad)
Länk: http://mw24.se/1xl
Betyg