Att läsa rss-strömmar i Google Reader är inte någon vidare upplevelse rent designmässigt, vilket är synd för själva grundidén är ju kanon: istället för att surfa runt på massor av olika sidor kan du samla rss-strömmarna från dem i olika kategorier och läsa allt i ett långt flöde. Men att Google snålsatsat på designen av Reader har gett många andra utvecklare möjlighet att glänsa.

Ziner för iPad är en Google Reader-app som funkar riktigt smidigt. När du loggat in till ditt Google-konto får du upp din rss-lista i menyn nere till vänster. Du kan välja att läsa allt i en enda röra, varje undermapp för sig eller varje sajt för sig. Innehåller presenteras snyggt och lättläst med rubrik, bild och inledande text i en tidningsaktig layout.


Ziner har ett snyggt och rent gränssnitt, men det erbjuder inget direkt extra i form av ögonfägnad.

Ziner skryter med att vara snabb och dessutom kunna cacha både text och bild snabbt för offline-åtkomst. Det är riktigt praktiskt och är bra om du har många feeds i ditt Google-konto. Appen har dessutom många bra delningsmöjligheter, både till sociala medier och till läs senare-tjänster, typ Instapaper och Readability.


Du kan läsa dina feeds blandade eller en sajt/rss-ström i taget.

Det tråkiga är att Ziner inte direkt bjuder på något överraskande. Det är en kompetent och behändig Google Reader-app, men inte mycket mer än då. Det kanske räcker dock. Det höga priset gör att betyget stannar på en svag fyra. Har du ingen Google Reader-favorit kan Ziner vara värd en titt.

Fakta om Ziner
Pris: 38 kr
Version: 1.1
Plattform: iPad
Länk: http://mw24.se/1w1
Betyg