Ocdesk är ett nystartat företag vars första produkt, kallad Ocdock, finansieras via en Kickstarterkampanj och är en av få tillbehör till Appleprodukter som faktiskt ser ut att smälta samman med produkten den hör till.

"OC" står enligt företaget för "obsessively clean" men båda namnen är så klart ordlekar – "OCD" är förkortningen för obsessive-compulsive disorder eller tvångssyndrom.

Ocdock är en iPhonedocka – för iPhone 4 eller 5 med eller utan skal – gjord för att passa på foten av iMac och Thunderbolt Display. Materialet är aluminium och Ocdesk har gjort sitt bästa för att matcha finishen med foten på datorn/skärmen.

Den riktigt finurliga lösningen är egentligen sladden – den har gjorts platt och så tunn att den kan dras under foten och fram bakom skärmen så att det ser ut som att dockan helt enkelt hör till foten.

Dockan tillverkas i två varianter, en vanlig med en liten ”hylla” som stöttar en iPhone med skal av olika tjocklekar, och en ”mini”-variant som bara passar nakna telefoner eller med mycket tunna skal.

Ocdock säljs för 59 dollar under den pågående Kickstarterkampanjen men ska sedan säljas för 79 dollar eller cirka 525 kronor.