Vår veterantestare Thomas Ytterberg har tagit sig en närmare titt på den nya 13-tumsmodellen av Macbook Pro med retinaskärm. Förutom av den högklassiga skärmen imponeras han av datorns prestanda. På minuskontot hamnar svårigheten att byta komponenter på egen hand, något som gör att betyget trots allt slutar på 4 av 5.

Vad gäller nya iMac kan det dröja tills det blir tal om ett test. Apple sägs nämligen lida av stora produktionsproblem, vilket i värsta fall innebär att julförsäljningen är hotad.

Vi har även kunnat rapportera om den tyske miljöchefen Jochen Flasbarth som vill ha ett förbud mot iPad och andra prylar där man inte kan byta batteri på egen hand. Detta då det annars föreligger en risk att apparaterna hamnar på soptippen efter bara några år.

Trots att Apple åtgärdat många av de värsta missarna i sin kartlösning för iOS 6 är det många som gläds åt att Google Maps av allt att döma kommer att dyka upp på App Store inom kort. Dessutom kommer Nokia att lansera den nya kart-appen ”Here” inom några veckor.

Enligt en ny rapport från USA minskade antalet skickade sms för första gången under årets tredje kvartal. Ska man tro analytikern Chetan Sharma beror minskningen på att folk använder sig av alternativ som iMessage och Facebook.

Avslutningsvis har vi i ett antal artiklar uppmärksammat att Apples aktie rasat med närmare 25 procent sedan toppnoteringen i september. Som en följd har företaget för första gången på ett halvår ett börsvärde som understiger 500 miljarder dollar.