Wall Street Journal rapporterar att Google har börjat distribuera en testversion av Google Maps för iOS. Testversionen som uppges befinns sig i slutskedet av utvecklingen har enligt de källor Wall Street Journal talat med skickats ut till flera personer utanför företaget.

Källorna uppger dock att det är osäkert när appen är färdig för att skickas till Apples App store för godkännande. På frågan om en kommentar till uppgifterna uppger Apple till Wall Street Journal att företaget inte diskuterar appar som inte har lämnats in för godkännande.

En talesman för Google vill inte bekräfta uppgifterna, men uppger att det är företagets mål att erbjuda sina tjänster på alla plattformar.

– Vi anser att Google Maps är den mest omfattande, exakta och lättanvända karttjänsten i världen. Vårt mål är att göra Google Maps tillgängligt för alla som vill använda tjänsten, oavsett plattform, webbläsare eller operativsystem, säger Googles talesman till Wall Street Journal.

Ända sedan kritiken mot Apples kartor i iOS 6 tog fart har det ryktats om att Google kommer släppa sin egen app för Google Maps. Även Nokia har hoppat på tåget och meddelade i veckan att företaget släpper sina egna kartor för iOS inom kort.