Lord of the Rings Online är ett av de största så kallade mmo:erna som tampas om spelarna som inte kör Blizzards enorma World of Warcraft. Spelet lanserades 2007 och är sedan ett par år tillbaka gratis att spela, men har tidigare bara kunnat spelas på Macar via Bootcamp eller virtualiseringslösningar – något som har krävt en rejält kraftfull Mac.

Nu har utvecklarna Turbine släppt en betaversion av en äkta Macklient för spelet. Denna har varit utveckling en längre tid eftersom Turbine ville skapa en riktig Macversion och inte använda genvägar som Cider. Resultatet ska enligt företaget vara en mer ”macig” erfarenhet och inga skillnader mellan pc- och Macversionerna, rapporterar Tuaw.

Enligt exekutiva producenten Kate Paiz ska betaklienten uppdateras allt eftersom buggar och problem uppdagas och när den är stabil nog funderar företaget på att släppa den via till exempel Steam. Mac App Store är däremot inte på tal eftersom spelets affärsmodell bygger på mikrotransaktioner, vilket skulle innebära en för stor kostnad om de gick genom Apples butik.

LotR Online för Mac kan laddas ner på länken nedan, och bli inte förvånad om det tar några timmar: Filen väger in på knappt 17 gigabyte.