I ett pressmeddelande i går meddelade Apples vd, Tim Cook, att de båda toppcheferna, Scott Forstall och John Browett, lämnar företaget nästa år. Scott Forstall är chef över utvecklingen av iOS och John Browett är chef för Apples detaljhandel. John Browett har endast suttit åtta månader på sin post.

apples ledning

Scott Forstall har spelat en viktig roll kring utvecklingen av iOS och var även en av de personer som stod närmast Steve Jobs. Han har även varit med vid flera av Apples events där han tillsammans med Steve Jobs presenterat nya funktioner i iOS. Scott Forstall kommer att agera personlig rådgivare åt Tim Cook året ut.

Craig Federighi som tidigare var högsta chef för OS X kommer nu att leda utvecklingen av både OS X och iOS. Enligt Tim Cook kommer omflyttningen öka samarbetet mellan Apples olika avdelningar.

Jonathan Ive som är chef för industriell formgivning på Apple kommer nu även att bli huvudansvarig för utvecklingen av användargränssnitt på samtliga av företagets plattformar.

Utvecklingen av Siri och Apple Maps kommer från och med nu att ledas av Eddy Cue som sedan tidigare är chef för internettjänster som iCloud och iTunes.

Apple meddelar att företaget för närvarande letar efter en ersättare till John Browett.

IDG News