Kvällens Apples-event bjöd mer eller mindre exakt på det som vi förväntat oss. Huruvida det är bra eller dåligt överlåter vi till er läsare att bedöma.

Den största nyheten är naturligtvis iPad Mini, en surfplatta på 7,9 tum. Vikten är endast 306 gram, vilket är mindre än hälften av vanliga iPad. Prislappen ligger på 2 995 kronor och uppåt.

Apple passade även på att lansera fjärde generationens iPad. De stora nyheterna här är den nya A6x-processorn och lightning-kontakten. I övrigt handlar det mest om mindre förändringar.

För att lyfta fram iPad och iPad Mini som alternativ till läsplattorna presenterades nya versioner av iBooks och iBooks Author. En av nyheterna i iBooks 3.0 är möjligheten att läsa sida upp och sida ner utan att behöva bläddra, något som onekligen är en trevlig nyhet.

Som väntat uppgraderades även tre av Apples datorer. Först fick vi se en 13-tumsmodell av Macbook Pro med högupplöst retina-skärm (2550x1600). Därefter en Mac Mini med Fusion Drive (hybrid mellan ssd och hårddisk) och upp till 16 gigabyte arbetsminne.

Avslutningsvis bjöds vi på en helt ny iMac som är 80 procent tunnare än den tidigare modellen, något som lär tilltala en hel del potentiella köpare.

Det vi inte fick se under kvällen var iTunes 11, men räkna med att den nya versionen släpps vilken dag som helst.