Medverkande Jakob Hultman, @raekob

Att det alltid funnits bra utbud av fodral till iPhone råder inget tvivel om, men fodral med riktigt smart och bra funktionalitet är något vi lider brist på. I dag testar vi ett fodral från en svensk utvecklare, Kl Sweden.

Kl Sweden är ett småländskt företag som tillverkar enkla, stilrena och detaljrika läderaccessoarer. Deras produkter är handtillverkade i äkta italienskt kalvskinn och andas kvalitet. Med erfarenhet och traditioner som sträcker sig över många generationer har de i år tagit fram ett antal fodral som sticker ut från mängden.

Vi recenserar idag Kl Swedens 14:01, en produkt som man skulle kunna kalla deras flaggskepp. Ett iPhone-fodral som är helt tillverkat i läder av högsta kvalité. Förutom att skydda din iPhone mot stötar och repor finns det tre praktiska fickor avsedda för kreditkort, körkort och kontanter. iPhonen trycker man ner och för att få upp den drar man i tuggummi-flärpen på baksidan, smidigt. Att kunna samla sina viktigaste kort och telefonen på ett och samma ställe är smart, och känns smidigt även när man till exempel ska gå igenom grinden till tunnelbanan.

När man precis börjar använda fodralet så känns det väldigt tajt och man får nästan forcera ner kreditkort och telefon för att de ska komma hela vägen ner i botten. Men det är som med alla andra läderprodukter så att det formas efter tid när du använder det. Efter några veckors användande passar fodralet iPhonen och korten alldeles utmärkt. Dessutom är materialet utav så hög kvalitet att det inte blir något märkbart slitage på det och kvalitén man möts av vid första anblicken finns kvar även efter en lång tids användande.

Märk att fodralet vi testat är avsett för iPhone 4 men Kl Sweden har ett iPhone 5-fodral färdigt som lanseras inom kort.

För 14:01 får man betala 399 kr, vilket är ett väldigt bra pris med tanke på vad man får. Ett fodral i äkta läder, som är handtillverkat och det dessutom på ett väldigt bra sätt, är svårt att komma över. Kl Sweden har skapat något unikt som jag blivit smått förälskad i. För mig får 14:01 solklat fem av fem i betyg.

Fodralet köper du på www.klstore.se