Som om det inte räckte med kartfiaskot i iOS 6 har det även visat sig att den senaste uppdateringen av Lion ställer till det för många användare.

Det finns nämligen en bugg i Mac OS X 10.7.5 som gör att Spotlight har stora problem med att indexera innehållet på hårddisken. Som en följd är backupprogrammet Time Machine i stort sett oanvändbart.

Problemet belyses i ett antal trådar på Apples supportforum, den längsta är i skrivande stund på hela 22 sidor. En av användarna säger att hans Time Machine är färdig med säkerhetskopieringen först om 54 015 439 dagar, något som innebär att han får vänta till år 149 999.


Time Machine är det inbyggda backupprogrammet i OS X.

Ni som har råkat ut för buggen kan testa att följa instruktionerna på Guido van Oorschots blogg och se om det blir någon bättring. Eftersom omindexeringen kan ta uppemot ett dygn gäller det att ni har gott om tålamod.

Skulle problemet kvarstå är alternativen att stänga av Spotlight och byta backupprogram, nedgradera till 10.7.4 eller uppgradera till 10.8.2. Att hoppas på att Apple släpper ytterligare en uppdatering till det pensionerade systemet är nog att hoppas för mycket.

Vill ni diskutera problemet hänvisas till MacWorld Forum.