Under fredagen bad Apples vd Tim Cook om ursäkt för att kartorna i iOS 6 än så länge inte håller måttet.

- Allt vi gör på Apple syftar till att göra våra produkter till de bästa i världen. Vi vet att ni förväntar er det av oss och vi kommer att arbeta oavbrutet tills våra kartor lever upp till denna otroligt höga standard, skrev Cook i ett öppet brev på företagets webbplats.

Strax efter att brevet publicerats dök en ny sektion upp på App Store som listar alternativ till Apple Maps. Den som har ett amerikanskt Apple-ID kan välja mellan 13 olika appar, däribland Bing, Mapquest och GPS by Telenav. Här i Sverige listas endast tre, närmare bestämt Waze social GPS & trafik (gratis), GPS Navigation 2 - skobbler (15 kronor) och Navigon Nordics (519 kronor).

Lyckligtvis finns även Google Maps och Nokia Maps på webben. Vill man ha snabb åtkomst till kartorna kan man med fördel trycka på delningsknappen och välja alternativet ”Lägg till på hemskärmen”.

Hur det kommer sig att Apples kartor innehåller så många missar förklarades ej i det öppna brevet. Inte heller hur det är möjligt att tiotusentals utvecklare betatestat produkten i månader utan att hitta alla uppenbara fel.

Vilket är Apples största fiasko på 2000-talet?
Det är inte längre tillåtet att rösta.