Det har blivit dags att varna för falska sms som utlovar gratis produkter från Apple. Så här står det i sms:et som skickats ut till ett stort antal mobiltelefoner de senaste dagarna:

”Grattis, du har valts ut för en fri gåva från Apple. Besök http://apple.se.tlo3.co nu och skriv 3923 att kräva. Begränsat utbud”.


Se upp för bluff-sms som försöker locka dig med gratis prylar från Apple.

Klickar man på bifogad länk kommer man till en sida som utlovar en gratis iPad. Det enda man behöver göra är att skriva in några siffror i anteckningsfältet. Gör man detta skickas man vidare till ett antal webbsidor som av allt att döma innehåller skadlig kod.


Så här ser bluffsidan ut som det länkas till i sms:et. Skriver man in sin kod dyker det upp mängder av skumma sajter i din webbläsare.

Naturligtvis är det inte Apple som är avsändare till sms:et, inte heller ligger företaget bakom de sidor på Facebook som erbjuder att skänka dig en Mac eller en ny iPryl.

Den 11 september startades exempelvis en Facebookgrupp kallad ”Apple Sverige” som anordnade en ”tävling” där vinnaren utlovades en gratis iPhone. Det enda man behövde göra var att ”gilla och dela” sidan och säga vilken färg man vill ha på sin mobil. I skrivande stund har nästan 5 000 hörsammat uppmaningen att gilla ”Apple Sverige”.


Falsk sida på Facebook som också försöker att locka med gratis Appleprodukter.

En liknande lurendrejerisida heter ”Samsung Produkter Sverige”, men den sidan har lyckligtvis bara lurat 191 användare i skrivande stund.