En av de stora nyheterna i iOS 6 är att Apple slängt ut Googles karttjänst, Google Maps, och ersatt den med sin egen karttjänst, Apple Maps. Nya Apple Maps bygger på tekniker och information från en rad olika samarbetspartners.

Enligt experter som talat med Business Insider kommer Apples nya kartor att leda till problem. Ett av de största skälen är att Googles kartor varit med längre och har därför långt mer information om olika platser världen över.

apple maps

Noam Barding som är vd på kartföretaget Waze är starkt kritisk till Apples nya kartor. Waze är ett av de företag som arbetar tillsammans med Apple och bistår med den information som finns på kartorna.

– Apple har inlett ett samarbete med den svagaste spelaren på marknaden, Tomtom, för att samla in grundläggande information till sina kartor, säger Noam Barding till Business Insider.

Han uppger att mycket av den information som finns på Apples kartor i nuläget är felaktig, vilket kommer att skapa stor förvirring.

– Vad som kommer att hända i Apples kartor är att du bokstavligen inte kommer att kunna hitta någonting. När du väl hittar platser eller företag kommer de ibland inte att vara markerade på rätt position geografiskt. Men även om det är korrekt så kommer du inte alltid att erbjudas den bästa färdvägen mellan två punkter, säger Noam Barding vidare.

Han tillägger även att eftersom den bakomliggande tekniken även har förändrats kan det skapa förvirring.

Läs hela artikeln i Business Insider på länken nedan.

iOS kommer att släppas senare i dag och kommer att kunna installeras på iPhone 3GS, iPhone 4 och iPhone 4S. iOS 6 kommer förinstallerat på iPhone 5 som börjas säljas i Sverige fredagen den 28 september.