Som vanligt har Apple skickat ut recensionsexemplar av den nya iPhonemodellen till teknikskribenter på större amerikanska tidningar och hemsidor, och under tisdagskvällen kom flera av dessas recensioner.

Walt Mossberg på Wall Street Journal skriver att iPhone 5, trots några negativa saker, i stort sett lever upp till de högt ställda förväntningarna. Skärmen är ”inget för de som vill ha enorma skärmar” men telefonen är i gengäld lättare att hålla i handen än konkurrenter som Samsungs Galaxy S3. Mossberg noterade även att han inte en enda gång har drabbats av ett avbrutet samtal, något som tidigare iPhonemodeller varit något ökända för, speciellt i USA. Kritiken mot telefonen gäller huvudsakligen iOS 6, där Mossberg gick hårt åt den nya kartappen.

David Pogue, New Yorks teknikrecensent, gillar också själva telefonen och säger att de användare som inte har en 4S utan väntat sedan 4 eller 3GS har något häftigt att se fram emot. Däremot tycker han det är tveksamt om det är värt att betala extra för att bryta ett kontrakt på en 4S för att kunna få den nya modellen. Pogue klagar även på den nya Lightning-kontakten, som han anser är ”inte bara en örfil” mot lojala kunder som nu måste köpa dyra adaptrar.

För USA Today skriver Edward C. Baig att iPhone 5 har levt upp till de höga förväntningarna som folk har haft ända sedan iPhone 4S släpptes och var något av en besvikelse.