Kinesiska Foxconn har hittills varit i stort sett den enda fabriken som tillverkar Apples iPad. Enligt nya uppgifter ser det ut som om Apple planerar att sprida ut tillverkningen på fler företag.

Den taiwanesiska finanstidningen Economic Daily News uppger i en rapport att det kinesiska företaget Pegatron kommer att tillverka mellan 50 och 60 procent av Apples nya surfplatta, iPad Mini.

Uppgifterna baseras enligt Economic Daily News på två värdepappersbolag som hävdar att Pegatron redan påbörjat tillverkningen inför en planerad lansering i oktober. Apple har fortfarande inte bekräftat om företaget kommer att släppa en mindre modell av iPad.

Tidningen uppger även att Foxconn och Pegatron tillsammans kommer att kunna tillverka fem miljoner iPad Mini i månaden. Pegatron ska enligt uppgift även börja tillverka iPhone 5 under det fjärde kvartalet och Apple räknar med att skeppa totalt 53 miljoner enheter innan årets slut, skriver Economic Daily News enligt Engadget.

Pegatron har tidigare varit en av Apples största underleverantörer vad gäller tillverkningen av Macbook Pro och Macbook Air.