Hackargruppen Antisec hävdade i går att man lyckats komma över drygt tolv miljoner id-nummer och tillhörande personuppgifter från en laptop som tillhör FBI. Enligt hackargruppen kan de stulna id-numren, så kallade UDID-nummer, användas för att spåra individuella användare av iOS.

Antisec uppgav i ett meddelande på Pastebin att id-numren stals från en av FBIs laptops via ett intrång.

FBI gick i går ut och dementerade uppgifterna och säger att anklagelserna är ett påhitt.

– FBI känner till rapporter som hävdar att hackare brutit sig in i en av våra laptops och stulit känsliga uppgifter kring Apples UDID-nummer. För tillfället finns det inga bevis som antyder att någon av FBIs laptops har äventyrats eller att FBI skulle lagra den här informationen, uppger FBI i ett utlåtande till Allthingsd.

Kort efter FBIs utlåtande kontrade hackargruppen Antisec, som även går under namnet Anonymous, i ett meddelande på Twitter.

– Innan ni dementerar för mycket, tänk på att vi sitter på tre terabyte med ytterligare data. Vi har inte ens börjat, skriver Antisec på Twitter.

I ett annat meddelade hävdade Antisec att det kommer att bli fler läckor. Hackargruppen uppmanar även användare som fått sina UDID-nummer läckta att kontrollera vilka appar de har installerade.

Apple lät tidigare apputvecklare få tillgång till en iOS-enhets UDID-nummer. Sedan augusti förra året började företaget spärra åtkomsten till detta på grund av säkerhetsrisken.

Programföretaget Lastpass har skapat en webbsida där du kan kontrollera om ditt UDID hör till de 1 000 001 USID som publicerade på Pastebin i går. Du behöver endast skriva in de fem första tecknen i id-numret för att ta reda på om du drabbats.

udid itunes

För att hitta ditt UDID ansluter du din iOS-enhet till iTunes och på sidan som visar sammanfattningen över iOS-enheten klickar du på ”Serienummer” för att visa UDID-numret.