I måndags kunde vi rapportera om att det nu står helt klart att Apple inom några veckor öppnar sin första egna butik i Sverige. Platsen blir Täby Centrum, ett av Sveriges största köpcentrum. Senare i höst kommer det även att bli aktuellt med en butik i Malmö.

Ett nytt rykte gör gällande att Airplay inom kort kommer kunna användas utan att man först sätter upp ett trådlöst nätverk. Mer information får vi troligtvis i samband med att Apple presenterar sjätte generationens iPhone den 12 september.

Apropå Apples nya mobil är det möjligt att den kan få bättre batteritid än sina föregångare. Den nya sortens bildskärm med inbyggda peksensorer är betydligt tunnare än den som används i dag, något som gör att Apple får plats över till att stoppa in ett batteri med uppemot 40 procent högre kapacitet.

Den nya modellen av iPhone kommer även att utrustas med en ny minimal dockkontakt, något som vi har uppmärksammat tidigare. De första tredjepartstillbehören är redan under tillverkning, så förhoppningsvis dröjer det inte länge efter mobilens lansering innan vi får se mängder av adaptrar och liknande i våra butiker.

Vad gäller iPad Mini tycks det allt mer troligt att lanseringen dröjer till oktober. Med andra ord kan det bli tal om två Apple-event under hösten.

Det lär dessutom bli aktuellt med nya Macar inom kort. Förutom en 13-tums Macbook Pro med retina-skärm finns det tecken på en snar uppgradering av iMac. Möjligtvis kan det även bli aktuellt med en ny modell av Mac Mini.