I mitten av januari 2007 steg Steve Jobs upp på scenen och presenterade en produkt som det länge ryktats om. Apples första mobiltelefon, iPhone, väckte mycket uppmärksamhet men det dröjde innan vi fick prova den på riktigt. Först 29 juni samma år släpptes den i butikerna i USA. Som bekant kom aldrig denna första modell till Sverige men det var många som importerade den på andra vägar.

Men vi hade en reporter på plats i San Francisco i januari när den presenterades, och minuterna efter eventet var Mikael Salo övertygad. Han gick så långt att han lovade alla läsare att han skulle springa naken på Sergels Torg om iPhone floppade.

Nu, fem år efter att den släpptes så känner vi att det är dags att avgöra det här. Kommer vi få se Mikael Salo spritt språngande näck i Stockholm city?

– Frågan är ju faktiskt irrelevant i dagsläget och därför anser jag att jag överhuvudtaget inte behöver kommentera den, svarar Mikael Salo.

Vi upptäckte efter inspelningen att det var lite mikrofonstrul och hade tyvärr ingen möjlighet att göra om filmen, så vi ber om ursäkt för det dåliga ljudet.

Här är Mikael Salos första intryck efter att ha fått prova telefonen efter presentationen.

Här är vårt första riktiga test av iPhone när vi fick en lur till Sverige.