Enligt uppgifter till MacWorld planerar Apple att öppna den första officiella Apple Store-butiken första veckan i augusti. Rykteskvarnen tog fart för ungefär ett år sedan, och sedan dess har det bekräftats att Apple satsar på egna butiker här genom att företaget sökt personal och dessutom registrerat ett svenskt bolag med namnet Apple Retail Sweden AB.

Dessutom kan det enligt vad MacWorld erfar bli så att en av butikerna öppnas i Täby Centrum. Något som talar för det är att gallerian i Täby just nu håller på att byggas ut och många nya butiker ska slå upp portarna. Alla butiker under uppbyggnad har en skylt där det står vilken butik som ska öppnas, förutom en där ombyggnaden sker under stort hemlighetsmakeri. Om dessa uppgifter stämmer så blir det alltså förmodligen här den nya butiken kommer ligga.

MacWorld var på plats och försökte kika in för att se vad som försigår bakom skynket, men det visade sig vara lättare sagt än gjort och vi fick nöja oss med att titta på det utifrån.

Det har tidigare även ryktats om en butik i NK på hamngatan i Stockholm. Efter Stockholm ser det ut som att Mamlö står på tur, och en möjlig placering för en butik där skulle vara det nya köpcentret Emporia som invigs i oktober.

Uppgifterna är obekräftade och Apple har valt att avstå från att kommentera.