Slutsats Macbook Air
Processorns prestanda är knappast fy skam i Macbook Air och särskilt kombinationen med den snabba flash-lagringen har flera gånger visat att det Macbook Air är lika snabba eller snabbare än stationära Macar som en Mac Mini eller iMac och särskilt de modeller som har några år på nacken. Här handlar nyheterna främst om att det finns usb 3 och att du äntligen kan få datorn med 8 gigabyte internminne. Lite fler finesser finns men i stort är det en finputsning av den Macbook Air vi såg 2011.

11-tummaren är idealisk i sin bärbarhet och smidiga format. Skärmen är lite halvkass men duger för det mesta så länge du inte ställer krav på korrekta färger eller liknande. 13-tummaren är mer normalstor och skärmen aningen mer behaglig att använda och fortfarande en extremt smidigt bärbar dator. En riktigt bra dator har blivit ett par snäpp bättre. Du väljer själv 11 eller 13-tum efter behov.


Oslagbart portabel, Bra prestanda, Tysta


Ej korrekta skärmar, Kan ej uppgraderas på egen hand

Betyg:

Slutsats Macbook Pro 15-tum retina
Inte nog med att den är ursnabb, 15-tummaren ger oss också en skärm som är långt över det vanliga. Den skarpa texten och den i särklass överlägsna betraktningsvinkeln visar var framtiden finns i fråga om datorskärmar. Den nya och slimmade formen är inte riktigt som Macbook Air men då är detta också tänkt som en proffsdator för de som ställer riktigt höga krav.

Plånboken måste förvisso hänga med i svängarna men retina-Macen är inte alls dyrare än vad många andra bärbara Macar kostat genom åren. Så inte nog med att det är den snabbaste bärbara Macen med vad som måste vara bärbara datorvärldens bästa skärm – prisnivån är relativt sett låg. Betyg 5 av 5.


Enastående skärm, Hög byggkvalitet, Topprestanda, Tyst


Kan ej uppgraderas på egen hand, Endast med blank skärmyta

Betyg: