En av de 200 nyheterna i betaversionen av iOS 6 är ett antal nya emoji-symboler. Apple har bland annat bestämt sig för att komplettera samlingen med två män, respektive två kvinnor som håller varandra i handen, rapporterar Techcrunch.

De nya symbolerna har väckt en stundtals livlig debatt på nätet. Personer med konservativa åsikter anser att Apple i och med förändringen valt att öppet propagera för homosexualitet, något som får dem att överväga att överge iOS till förmån för Android.


Två av dessa symboler får konservativa amerikaner att gå i taket.

Det kan emellertid påpekas att Apple inte är först med just de här symbolerna. Tar man sig en närmare titt på Unicodes förteckning över emoji-symboler finns nämligen såväl två män som håller hand (1F46C) och två kvinnor som håller hand (1F46D).

För att aktivera emoji-symboler på din iPhone, iPad eller iPod Touch går du till Inställningar -> Allmänt -> Tangentbord -> Utländska tangentbord -> Lägg till nytt tangentbord -> Emoji-symboler. För att växla mellan bokstäver och symboler trycker man sedan på jordgloben när man får upp det virtuella tangentbordet.