8. Stör ej
Stör ej är en funktion vi väntat länge på och det är konstigt att det tagit så lång tid för Apple att skapa en så enkel men praktisk funktion. Stör ej låter dig ange en viss tidpunkt då du inte vill störas, exempelvis på natten. Har du glömt att stänga av ringsignalen så kommer Stör ej att hålla din iPhone tyst när någon ringer eller skickar sms. Det går även att skapa en lista med personer som kan kontakta dig även om Stör ej-funktionen är aktiverad.

9. Twitter och Facebook i Notiscenter
En kul finess i notiscenter är att det nu finns två knappar som låter dig snabbt uppdatera Facebook eller Twitter. Det gör att du supersnabbt kan skriva in ett meddelande på någon av de båda tjänsterna utan att du behöver starta en app. Det märks att Apple satsat stort på att integrera en mängd funktioner för speciellt Facebook och Twitter i iOS 6.

10. Alarm med valfri musik
Det här är också en funktion som är så enkel, men som av någon anledning tagit så lång tid att få till. Nu kan du skapa alarm och välja någon av de mp3-låtar du har lagrad på din iPhone som alarmsignal. Något som i stort sett alla andra telefoner klarat av tidigare. Enkel men uppskattad funktion så vi enkelt kan välja en trevligare musikslinga att vakna upp till på morgonen.

Här är vad som fungerar för vem

iOS 6 kommer att kunna installeras på iPod (4:e generationen), iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4S, iPad 2 samt iPad 3. Den första generationens iPad får dessvärre stå utanför. Tyvärr fungerar inte alla de nya funktionerna på alla enheter. Här är en lista över vilka funktioner som saknas beroende på vilken enhet du har. För enkelhetens skull kallar vi nya iPad för iPad 3.

  • 3d-kartor med ”flyover”: Fungerar endast på enheter med Apples A5-processor. Det betyder att de nya 3d-kartorna endast fungerar på iPad 2, iPad 3 och iPhone 4S.
  • Siri: Fingerar endast på iPhone 4S och iPad 3.
  • Facetime över 3g: Fungerar på alla enheter utom iPhone 3GS.
  • Delade bildströmmar: Fungerar på alla enheter utom iPhone 3GS.
  • VIP-listor i Mail: Fungerar på alla enheter utom iPhone 3GS.

Trots att Apple fortfarande aktivt säljer iPhone 3GS har företaget valt att inte erbjuda flera viktiga funktioner i iOS 6 på den luren.

Sida 3 / 3

Innehållsförteckning