4. VIP-kontakter

Vip-lista låter dig skapa en speciell e-postlista med personer som du klassar som lite extra viktiga. När du får e-post från någon av personerna som är med på din vip-lista kommer iOS att visa en notis på samma sätt som när du får ett sms. På så sätt minskar risken för att du missar ett viktigt e-postmeddelande när du är ute på fältet.

5. Svarsfunktioner

Nytt i iOS 6 är lite mer avancerade funktioner för telefonen. Det här är en välkommen uppdatering då telefonen knappt uppdaterats alls sedan den första versionen av iOS släpptes för fem år sedan.

Med hjälp av svarsfunktioner kan du välja att svara ett inkommande samtal med ett sms. Har du inte tid eller möjlighet att tala med personen väljer du endast ett av de tre möjliga svaren du kan förprogrammera. Personen som ringer dig får då ett sms skickat direkt.

Du kan även välja att bli påmind om samtalet en stund senare eller när du lämnar den plats du är på. Får du ett samtal du inte kan svara på så kan du exempelvis välja att bli påmind om att återkomma när du är tillbaka på kontoret eller kommer hem.

6. Förbättrad Siri

Siri har fått en ordentlig uppdatering med stöd för en massa nya funktioner. Dessutom fungerar Siri även på iPad, dock endast nya iPad. Tyvärr finns det fortfarande inget stöd för svenska vilket gör att mycket av funktionaliteten inte går att använda för oss ännu.

7. Facetime över 3g-nätverk
En av de stora nackdelarna med Facetime var att det endast fungerar om båda parterna befinner sig i ett trådlöst nätverk. Anledningen till det har aldrig varit en teknisk begränsning, utan snarare att mobiloperatörerna inte vill att kunderna ska använda Facetime istället för deras samtalstaxa. Nu verkar Apple ha struntat i mobiloperatörernas vädjan och låter Facetime fungera även över 3g. Mobiloperatörerna borde inte bli för ledsna då de kan ta extra betalt av de kunder som använder mycket av sin tillgängliga bandbredd.

Sida 2 / 3

Innehållsförteckning