Kvällens stora dragplåster var en ny 15-tumsmodell av Macbook Pro med högupplöst skärm. Men även ”vanliga” Macbook Pro och Macbook Air fick trevliga uppgraderingar i form av Ivy Bridge-processorer och usb 3.0.

Vad gäller Mac Pro blev det endast en mindre uppgradering i form av snabbare Xeon-processorer, med andra ord lär de professionella användarna inte vara särskilt nöjda. iMac och Mac Mini uppdaterades inte överhuvudtaget.

För att dra nytta av den högupplösta skärmen i nya Macbook Pro är Apple och ett antal ledande utvecklare i full färd med att ta fram uppdaterad mjukvara. Bland annat kan vi vänta oss anpassade versioner av Aperture och Adobe Photoshop.

Redan nästa månad är det dessutom dags för skarp version av OS X 10.8 Mountain Lion att dyka upp på Mac App Store. Ett trevligt besked är att priset sänks från 30 till 20 dollar, något som borde innebära ett svenskt pris på cirka 150 kronor.

Vidare släpptes den första betaversionen av iOS 6 under kvällen. Bland de 200 nyheterna kan nämnas stora uppdateringar av Siri och Facebook-integration. Den allra största nyheten är emellertid en helt ny kart-app som är tänkt att ersätta Google Maps.

Dessutom har vi fått se uppdateringar av iTunes, iPhoto, Aperture och Final Cut Pro.

Till sist passade Apple även på att släppa en uppdaterad modell av Airport Express med ny utformning i stil med Apple TV.