Flattr är en social mikrobetaltjänst vilken erbjuder innehållsleverantörer som exempelvis bloggare en möjlighet att ta emot pengadonationer från sina läsare. Varje månad allokeras en viss summa som ska doneras. De innehållsleverantörer som är med i Flattrs nätverk kan sedan uppmuntra sina läsare att donera en viss mängd pengar från den summa som allokerats av användarna.

Tidigare denna månad försökte Flattr tillsammans med företaget Vemedio släppa appen Instacast för iOS. Instacast är en app som låter användarna donera en liten summa till de som publicerar så kallade podcasts på Instacast.

Appen har dock nekats av Apple då appar inte får innehålla funktioner som möjliggör donationer inuti appen. Enligt Apples utvecklaravtal för App store måste donationer göras via Safari eller sms, men får inte göras direkt i appen.

I sitt avslag rekommenderar Apple att Vemedio att istället länka från appen till en webbsida som öppnas med hjälp av Safari för att ta emot donationer via Flattr.

Både Flattr och Vemedio uppger att de båda företagen kommer att fortsätta att föra en dialog med Apple och försöka få företaget att acceptera tjänsten så att den kan integreras med appar för iOS.