Trots att det av allt att döma är åtskilliga månader kvar tills Apple presenterar sjätte generationens iPhone är det full fart på rykteskvarnen redan nu. Senaste påståendet är att mobilen kommer utrustas med en fyratumsskärm med samma upplösning som dagens modell. För att åstadkomma detta läggs 176 extra pixlar till på höjden, med andra ord blir det 1136x640 i stället för 960x640.

Samtidigt påstås att Apple tänker ge sig in i lågprissegmentet genom att behålla iPhone 3GS i sitt utbud ett bra tag till. Tanken sägs vara att kunna erbjuda en mobil för drygt 250 dollar (motsvarande 1 800 kronor). Med tanke på att modellen redan nu är tre år gammal kan man emellertid fråga sig vilka som skulle nappa på erbjudandet.

Apropå gamla produkter har vi kunnat rapportera om en nybildad Facebookgrupp som heter ”We Want a New Macpro”. Gruppen kräver besked huruvida det kommer en ny modell av Apples proffsdator eller ej, trots allt är det ju snart två år sedan den senaste uppgraderingen. I skrivande stund har gruppen inte färre än 11 172 medlemmar.

Att en ny version av OS X är i görningen vet vi sedan tidigare. En kul nyhet är att det blir möjligt att ställa in så att nerladdade program på en dator automatiskt läggs in på andra datorer i hushållet. Det hela förutsätter naturligtvis att samtliga datorer kör Mountain Lion och att man använder sig av samma Apple-ID.

Veckans attack kommer från Eugene Kaspersky, vd för det ryska säkerhetsföretaget Kaspersky Lab, som är upprörd över att Apple inte tillåter antivirusprogram för iPhone, iPad och iPod Touch. Enligt Kaspersky är beslutet en katastrof och kommer att leda till att användarna väljer Android i stället.

Vad gäller den bittra fejden mellan Apple och Samsung tycks ingen lösning vara i sikte. När de båda företagens ledare och advokater träffades häromdagen misslyckades man nämligen med att få en förlikning till stånd. Totalt har de båda företagen lämnat in 47 stämningsansökningar mot varandra i nio olika länder.

Avslutningsvis ser det ut som om Apple är i full färd med att starta butiker i Sverige. Först ut är Stockholm och Malmö, men kanske kommer fler svenska städer att kunna ståta med en egen Apple Store så småningom.