Mac Pro är numera den Mac som fått vänta längst på en uppdatering (det var 668 dagar sedan den uppdaterades, och enligt Macrumors har genomsnittet tidigare varit 348 dagar). Det har gått rykten både om nya modeller och om att Apple ska vara på väg att lägga ner tillverkningen av datorn.

En Facebookgrupp vid namnet ”We Want a New Macpro”, startad av grafikern och animatören Lou Borella i New York, kräver att Apple ger besked om vad som kommer hända – ska datorn läggas ner eller kommer en uppdatering (och i så fall när)?

Gruppen har fått mycket uppmärksamhet på sistone och har nu över 5 000 ”gillar”. Tidigare i maj skrev Borella ett öppet brev till Apple, där han förklarar mer vad han är ute efter. Han nämner att för professionella användare av program som Adobe Creative Suite, Avids videoprogram och Protools är ”iMac inte svaret” och att dessa behöver den allra bästa hårdvaran. Allt han vill veta är om han ska köpa en pc istället eller hålla ut lite till så att han kan köpa en modern Mac Pro.