Oavsett om du är utövande muslim eller bara lite nyfiken på världens näst största religion är Quran Reader en suverän app som kan användas på flera sätt. Du kan dels läsa texterna rakt upp och ner (eller rättare sagt från höger till vänster) – antingen på arabiska eller i en engelsk version, och dels få verser traditionellt reciterade om du till exempel vill lära dig verser utantill. Du kan då välja att loopa ett visst antal verser.

Men riktigt intressant för dig som verkligen vill studera Koranen är att du kan få förklaringar och tolkningar (inte bara översättningar) av verserna, på arabiska kallad ”tafsir”. Dessa är hämtade från den kanske mest kända korantolkaren Abul Aalaa alMauduis bok ”Towards understanding the Quran” och ger fördjupning och utvecklar översättningarna.

Det finns många koran-appar, men det här är en av de äldsta och bästa. Förutom att den både är snygg och välgjord är den även en pedagogisk ingång till islams heliga skrift och bidrar till en ökad förståelse för religionen.

Fakta: Quran Reader

Plattform:
iPhone
Pris: 28 kronor
Version: 3.0.3
Länk:

Betyg: