Vad får det för konsekvenser för er sista rad när ni måste räkna av 30 procent på allt ni säljer i App Store?

– Jag ser det tvärtom. 30 procent för att få global distribution, marknadsföring, försäljningsyta och hantering av alla betalningar i 115 länder. Det känns som ett kap. Jag har inga problem med 30 procent. Men om man flyttar över en genomsnittlig bok direkt och blir av med 30 procent, då förstår jag så klart att det är ett problem. Man får fundera på strategin för de här plattformarna, men det är inget som säger att plattformen i sig omöjliggör en bra affär.

Hur många appar har ni sålt och hur många av era gratisappar har laddats ned?

– Jag har faktiskt inte den siffran, det är svårt att särredovisa och vi har inte gått ut med exakt hur mycket vi tjänar. Det är lite konstigt, men man kan faktiskt inte få ut hur många appar man har sålt.

Men ni har vid något tillfälle sagt två miljoner appar.

– Ja precis, i nedladdningar. Det har vi gått ut med.

Och det är en kombination av gratis och betalda.

– Exakt. Det är lite konstigt, men man kan inte se det. Jag hade själv velat veta. Jag ser mängden pengar, och det är en intressant parameter i sig, men jag hade så klart velat veta hur många jag har sålt för en dollar och hur många jag har sålt för två. Totalt i nedladdningar nådde vi i mitten av januari fem miljoner. Och det var exakt tio månader efter att vi släppte de första två produkterna.

Men hur mycket har ni omsatt? Det måste du ju veta.

– Jo, jag vet, men det har vi faktiskt inte gått ut med.

Är Bonnier nöjda?

– Ja, det upplever jag. Vi är en satsning från deras sida som de fortsätter att satsa på. Från december är vi lönsamma. Så kan man säga i alla fall.

Ser du piratkopiering som ett inkomstbortfall?

– Nä, det gör jag inte. Jag har lite svårt att förhålla mig till det. Man måste förstå kontexten, och jag försöker förstå den själv ska jag säga. Vi får till exempel klagomål till supporten om att vi inte har alla våra appar i piratdownload-tjänsterna. De hör av sig till oss och säger ”varför finns den inte med här?”.

– Vi försöker förklara att apparna inte ska ligga där egentligen. Men vi har inte gjort något för att bli av med det heller. Jag tycker att det är bra att de används, och vi har ingen marginalkostnad eller distributionskostnad. Det kostar mig ingenting att de spelar. Det är klart att jag hellre hade velat att de skulle ha köpt apparna, men det är ingen katastrof. Jag får väl kanske hitta på något annat som jag kan sälja till dem.

Du har väl själv laddat ned en gång i tiden? 

– Absolut.

Så du har ändå en förståelse för att folk laddar ned illegalt?

– Ja, verkligen. Jag kan i och för sig tycka att i appvärlden  ... I vanliga fall kan det ju vara så att man inte får tag på samma grejer, till exempel tv-serier och film blir ju ofta nedladdat för att man inte får tag på dem samtidigt som det riktiga släppet. Det finns en viss frustration i det. Dåliga tjänster, där det inte funkar. Det är ingen bra upplevelse. Om det är en bättre upplevelse att ladda ned piratat än det är att köpa, då har man ett produktproblem. Till vårt försvar vill jag påstå att det inte är en dålig upplevelse att köpa i App Store. Det är faktiskt en av de enklare digitala köpmöjligheterna.

Fakta

Ålder: 30 år.
Bor: San Francisco
Gör: Vd på Toca Boca.
Utrustning: Macbook Air 11”, iPad 1 & iPhone 4S. Favoritprogram: Google Chrome - helt utbyggbar med alla tänk­bara små finesser.
Favoritapp: Tripit – håller koll på resor och incheckningar.