Så gör du för att se svensk teve på Apple TV

Lokala program intresserar de flesta, oavsett var de bor. I Sverige har vi lyckan att ha flera tevekanaler som visar sina program på nätet. Tyvärr hjälper inte det om du vill köra via Apple TV. Om den inte är hackad, förstås. Då finns det sätt att se svensk teve i Apples lilla låda – flera, till och med.

Blir enklare med Xbmc
Har du köpt och installerat Atv Flash Black får du med en webbläsare. Med den kan du knappa dig fram till de olika webbsidorna och titta på videoströmmarna. Visningen fungerar i regel bra, men att surfa runt utan tangentbord och mus är omständligt.

Enklare är det om du har Xbmc installerat. Där finns redan ur lådan ett tillägg för SVT Play. Det är tyvärr det enda som du har rakt upp och ner i den ganska torftiga standardlistan.

Så vill du ha ett större utbud får du ge dig ut på jakt. I paketet Xot-uzg finns ett tiotal kanaler att bläddra mellan. Men tyvärr kräver de handpåläggning för att få in.

Ladda hem
Börja med att ladda hem paketet på http://mw24.se/w6. Zippa inte upp paketet. Starta sedan en ftp-klient, exempelvis Cyberduck. Anslut dig till din Apple TV med sftp. Inloggningsnamnet ska vara ”root” och lösenordet ”alpine”. Gå sedan till ”/private/var/mobile/Media” och ladda upp zipfilen dit.

Installera
Öppna nu Xbmc på din Apple TV. Klicka dig igenom ”System”, ”Settings” och slutligen ”Add-ons”. Där väljer du ”Install from zip file”. Markera zipfilen du nyss laddade upp. Den ligger under ”/var/mobile/Media”.

Hitta svenska kanaler
Nedladdningen kan ta en liten stund. Men när det är klart kan du gå tillbaka till tillvalsmenyn och klicka på Xot-uzg. Då kommer du att få upp en lista över alla tillgängliga kanaler. De svenska ligger en bit till höger.