Paketen din hackade Apple TV behöver ha

Att hacka din Apple TV gör i sig själv ingen skillnad. Du måste lägga in verktyg som gör de ändringar du önskar. Det finns primärt två huvudval du måste göra: huvudpaket och mediaspelare.

Huvudpaket: Atv Flash Black vs Nitrotv Take 3
du kan sköta all programhantering manuellt, men det är enklare att lägga in en applikation som hjälper dig. Det finns två bra sådana för Apple TV generation 2: Atv Flash Black och Nitrotv Take 3.

I vår guide har vi valt det sistnämnda. Att installera programmet är inte svårt, men kan kännas lite skrämmande om du aldrig använt Terminalprogrammet. Fast vågar du bara ta steget kommer du att märka att det bara tar minuter.

När allting är klart har du ett extra menyalternativ på din maskin – ”Nitrotv”. Där erbjuds du att installera program, visa väder och lite annat. I biblioteket finns ett par dussin huvudapplikationer.

En stor fördel med Nitrotv Take 3 är att det är gratis. Men faktum är att den trots detta erbjuder väldigt många fler tillägg än konkurrenten. Det finns tusentals till att välja mellan. Notera bara att alla inte fungerar för Apple TV. Du får testa på egen risk.

Om du vill ha det superenkelt
Om du räds Terminalen och vill ha minimalt med strul är Firecores Atv Flash Black en bättre lösning. Du installerar paketet från din dator. Allt du behöver göra är att ladda hem ett program och dubbelklicka på en ikon.

När allting är klart får du även här upp en extra meny. Skillnaden är att alternativen är färre; bara 7 föreslagna tillägg. Men det finns en tanke bakom detta. Firecore har förpackat det viktigaste. Och de har gjort det riktigt snyggt.

Det finns funktioner för att visa video, surfa på nätet och spela upp musik från Last.fm. Just webbläsaren är en finess som är gans­ka intressant om du ibland vill se material på nätet. Dessutom kan du spara ner dina inställningar på Firecores servrar.

Nackdelen är att paketet kostar över 200 kronor. Detta utan att du egentligen får något du inte kan ordna med Nitrotv. Men där krävs det avgjort mycket mer handpåläggning.

Atv Flash Black:
Nitrotv Take 3:

Mediaspelare: Xbmc vs Plex vs Media Player
när du valt paket ska du dessutom välja vilken mediaspelare du ska ha. Det finns många olika att välja mellan, men tre stycken står ut. Precis som för verktygsprogrammen kan du ha samtliga installerade samtidigt.

Om du valt att köra Atv Flash Black får du med Media Player. Precis som namnet antyder är det ett väldigt simpelt tillägg. Men det är inte nödvändigtvis en nackdel. Det är otroligt enkelt att ansluta sig till en utdelad mapp. Att bläddra går blixtsnabbt.

För alla mediafiler försöker programmet att leta upp metadata. Om det finns visas det upp. Vill du bara snabbt komma åt dina filer på datorn är ingenting lika enkelt. Fast har du Plex Media Server på din maskin är klienten på Apple TV det mest logiska valet. Programmet kommer direkt att koppla upp sig mot din dator och visa upp innehållet.

Värt arbetet att komma i mål
Även här går det väldigt fort att leta runt bland materialet. Men det kräver att du håller ordning på din server. Funktioner för att ansluta till exempel upnp eller en delad disk från din Plexklient finns inte.

Slutligen kan du installera Xbmc. Detta är den mest kompletta och omfattande lösningen. Dessutom den snyggaste. Tyvärr är den inte riktigt byggd för Apple TV och det märks. Det krävs ofta massor med klickningar för att komma i mål.

Men det är det värt. För du har fantastiska möjligheter att ansluta dig till alla möjliga källor. Dessutom kan du bygga ut programmet med olika tillägg, av vilka det finns mängder.

XBMC:
Plex:
Firecore Media Player: ­