En av de stora nyheterna i OS X 10.8 Mountain Lion är att stödet för Twitter nu har integrerats med operativsystemet. Nyheten kommer inte som en överraskning då integration med Twitter infördes tidigare i iOS 5.

Mountain Lion

Förutom Twitter finns det nu även möjlighet att lägga till dina eventuella konton på fotosajten Flickr och videotjänsten Vimeo. Kanske inte helt oväntat så finns det inget stöd för integration med Facebook. Varför Apple och Facebook inte lyckats komma till ett samarbetsavtal kan vi endast spekulera i. Inget av företagen har uttalat sig om detta.

En av de nya funktionerna i Mountain Lion som utnyttjat stödet för sociala nätverk heter Share Sheets, och kan närmast beskrivas som en knapp som enkelt låter dig dela med dig av information till flera olika kanaler.

I den nuvarande betaversionen av Mountain Lion är det endast Safari och Photo Boot som har stöd för Share Sheets. Till vänster om adressfältet i webbläsaren finns en knapp du kan trycka på för att skicka den aktuella webbsidan till olika funktioner och tjänster.

Mountain Lion share sheets

Du kan välja att skicka en länk till läslistan, bokmärke, e-post, Twitter och Message (iMessage).

Tanken med Share Sheets är ett erbjuda tredjepartsutvecklare möjligheten att lägga in funktionen i sina program. Tack vare att användarens konton på de sociala tjänsterna lagras centralt i OS X krävs det inte att användaren loggar in i varje enskilt program. Med endast ett klicka går det snabbt att dela med sig av information.