Vill du ha snabb åtkomst till en kalender på din iPhone eller iPod Touch kan vi i dag tipsa om ”Kalender på låsskärmen”, en svenskutvecklad app som visar såväl veckonummer som röda dagar.

Eftersom Apple av någon anledning inte tillåter att appar direkt ändrar bild på låsskärmen har utvecklarna på Viatact valt en alternativ lösning. I korthet går det hela ut på att du använder appen för att skapa en kalenderbild som sedan skickas till programmet Bilder. Väl där kan du välja att visa bilden på låsskärmen, hemskärmen eller båda delarna.

Den som vill kan använda sina egna fotografier för att skapa en kalenderbild, annars medföljer sex lämpliga bilder. Det går dessutom att anpassa textfärg, bakgrundsfärg och position.

När det är dags för en ny månad får man snällt göra om proceduren, lyckligtvis går det ganska snabbt när man väl lärt sig hur man gör.

Systemkravet för Kalender på låsskärmen är en iPhone eller iPod Touch med version 4.0 eller senare av den inbyggda mjukvaran. Prislappen ligger på 7 kronor och nerladdning sker som vanligt från App Store.