Återigen har det blivit dags att tipsa om en app från LäraMera i Lund. Den här gången handlar det om Siffermix 1, ett pedagogiskt spel som är tänkt att lära de yngre barnen siffrorna 1-9.

Spelet består av tre delar. Först har vi ”Tryck på en siffra”, där man pekar på en siffra i sifferraden och får höra vilken siffra man tryckt på. Samtidigt får man se det antal föremål som passar med siffran. Pekar du på siffran 1 kan du till exempel få höra ”en bok” eller ”ett äpple”.


Tre bananer.

Näst på tur är ”Hur många ser du?” där man ser ett antal föremål på skärmen. Trycker man på rätt siffra i sifferraden får man höra hur många det är.


Fem äpplen.

Avslutningsvis har vi ”Bygg en tusenfoting” där man får muntliga instruktioner om vilken siffra man ska välja och vilket föremål. På detta sätt byggs en tusenfoting upp med ögon, öron och ben.


En tusenfoting med sju ögon och en mun.

Systemkravet för Siffermix 1 är en iPad, iPhone (3GS/4/4S) eller iPod Touch (3:e och 4:e generationen) med version 4.0 eller senare av den inbyggda mjukvaran. Prislappen ligger på 15 kronor och nerladdning sker som vanligt från App Store.