Den senaste kvartalsrapporten från Apple visar att iPhone nu har större marknadsandelar än Googles Android på den amerikanska marknaden, uppger att analysföretaget.

Under det fjärde kvartalet sålde Apple 37 miljoner enheter av iPhone, en siffra som med marginal var större än analytikernas tidigare förväntningar.

Enligt analysföretaget Kantar Worldpanel Comtech betyder det att iPhone nu har en marknadsandel på 44,9 procent av alla smarta telefoner i USA. Android halkar därmed ned på en andraplats med 44,8 procent av den amerikanska marknaden.

Apples framgångar är dock inte begränsade till USA. Kantar uppger till Reuters att försäljningen av iPhone ökar snabbare än Android i samtliga av de nio länder företaget bevakar, vilket bland annat inkluderar USA, Storbritannien, Australien, Brasilien och Mexiko.

Tidigare denna månad släppte analysföretaget Nielsen en rapport som visar att Apple snabbt har minskat gapet till Android vad gäller försäljningen av smarta telefoner på den amerikanska marknaden. Kantar är dock det första analysföretag som uppger att iPhone nu gått om Android, skriver Reuters.

I Storbritannien stod iPhone för 34 procent av försäljningen av smarta telefoner under det fjärde kvartalet, en ökning från 22 procent samma period året innan.