IPhone 4S fick mycket uppmärksamhet för sin personliga assistent Siri som baserats på programvara från företaget med samma namn (företaget köptes av Apple) och Nuances röstteknologi. Än så länge har dock Siri förblivit exklusiv för iPhone 4S och har inte ens dykt upp på iPad 2, trots att den har både en snabb processor och mikrofon.

Det har däremot nu dykt upp en utmanare i App Store, Evi. Till skillnad från Siri fungerar Evi på alla iPhone-, iPad- och iPod Touch-modeller som kör iOS 4.0 eller senare. Programmet är precis som Siri baserat på röstteknologi från Nuance och kan hjälpa dig att hitta fakta och information genom att prata med programmets artificiella intelligens. Då programmet inte är integrerat i systemet på det sätt som Siri är kan man inte ringa samtal och notera i sin iCal-kalender och dylikt. Evi kan dock hitta allt från recept till väderprognoser.

Observera att vi i Skandinavien inte kan använda oss av varken Siris eller Evis platsfunktioner, så som att hitta butiker och restauranger i närheten. Evi finns att köpa i App Store för sju kronor.