Tim Cook har knappt hunnit ta rollen som vd för Apple innan det börjar spekuleras i hans ersättare. I en ny bok som kommer att släppas inom kort avslöjar författarna vad som händer på insidan av Apple.

I boken, Inside Apple: How America’s Most Admired - and Secretive - Company Really Works, avslöjar Fortune-journalisten och författaren, Adam Lashinsky, flera detaljer om Apples ledning och interna politik.

scott forstall inside apple

Boken beskriver Apples programchef, Scott Forstall, som den person som antagligen kommer att ersätta Tim Cook på vd-rollen. Scott Forstall är 43 år gammal, driven och hans iOS-division är ansvarig för nästan 70 procent av Apples intäkter.

– Han är smart, naturlig och en mycket duktig tekniker. Dessutom är han mycket duktig som presentatör. Han har allt, säger en entreprenör som talat med Adam Lashinsky.

Enligt Adam Lashinskys bok är Scott Forstall unik jämfört med de andra personerna i Apples ledning och är den största kandidaten till vd-posten efter Tim Cooks tid är över, skriver Fortune.

Adam Lashinskys bok släpps den 25 januari.