Årets andra vecka har dominerats av rapporteringen från CES-mässan i Las Vegas, men det har även hänt saker på annat håll.

Till att börja med kan vi nämna att Apple kungjort att man på torsdag kommer anordna ett nytt event i New York. Fokus tycks ligga på utbildningssektorn, så några större förhoppningar på ny hårdvara har vi inte.

Vidare har Kodak återigen valt att stämma Apple för patentbrott. Världens mest stämda företag anklagas för att göra intrång på flera av Kodaks patent för delning av digitala bilder mellan elektroniska enheter.

Fortsätter vi på patentspåret har Apple åkt på ännu ett bakslag i fejden med Motorola. Enligt International Trade Commission i Washington D.C finns det nämligen inget som tyder på att Motorola använt sig av Apples patent utan tillstånd. Fortsättning lär dock följa.

Antalet rykten om tredje generationens iPad är just nu så många att vi valde att sammanställa en lista över vad vi kan förvänta oss av nästa pekplatta från Apple. Knappt hann vi bli klara med genomgången innan det kom ett nytt rykte om stöd för Lte, något som kan innebära betydligt högre överföringshastigheter än i dagens 3G-modell.

Såväl ”iPad 3” som ”iPhone 5” väntas utrustas med en ny fyrkärnig A6-processor. Mycket talar för att vi även får se kraftigt förbättrad grafikprestanda. Imagination Technologies har nämligen visat upp nästa version av PowerVR och enligt företagets egna uppgifter ska den nya grafikkretsen vara ”minst 20 gånger kraftfullare” än den som används i dagens iPrylar.

Avslutningsvis har Apple bekräftat att man köpt upp Anobit Technologies, ett israeliskt företag som står bakom styrkretsar för att optimera prestanda i flashminnen. Förvärvet är Apples största på femton år.