Säkerhetsföretaget Intego meddelade i går att hackare har startat en stor nätfiskeattack mot Appleanvändare som försöker stjäla deras kreditkortsnummer.

Enligt Intego består attacken av ett e-postmeddelande som utger sig komma från Apple. I e-postmeddelandet uppmanas mottagaren att klicka på länk för att uppdatera sina kontaktuppgifter.

nätfiskeattack apple

Användare som klickar på länken landar på en sida som ser ut som Apples webbplats, men som i själva verket är en nätfiskesajt. Efter att ha loggat in på sajten uppmanas användarna att fylla i sina kreditkortsnummer.

Nätfiskeattacken består enligt Intego av e-postmeddelanden med rubriken ”Apple update your billing information” som kommer från avsändaren ”appleid@id.apple.com”. Intego varnar dock för att det kan finnas variationer på ovanstående meddelande.

Apple skickar aldrig ut e-postmeddelanden med länkar till inloggning på företagets webbplats. Intego uppmanar användare att alltid skriva in adressen till Apples webbplats direkt i webbläsaren istället för att klicka på länkar.

IDG News