Om du bloggar i Wordpress, Blogger eller Posterous måste du spana in Blogsy – det är den utan tvekan den bästa blogg-appen till iPad.
Att skriva inlägg är hur enkelt som helst. ­Inmatningsvyn har två sidor: Den ”rika” (”rich”) sidan och skrivsidan. På skrivsidan skriver du text och pillar med koden (om du vill). På den rika sidan formaterar du inlägget och lägger in bilder och video. Detta gör du enklast från listen i högerkant. Här hittar du snabblänkar till Flickr, Picasa, Youtube, Google Bilder och paddans egen bildmapp.

Har du konto på bildtjänsterna kan du enkelt komma åt dina bilder. Du kan också ladda upp bilder från bildmappen via programmet. När du hittat bilden du vill ha är det bara att dra in den på sidan och, om det behövs, ändra storlek och position.

Det finns även en vanlig webbläsare som du kan öppna och dra in bilder, text och annat till ditt inlägg. När du är nöjd är det bara att publicera. Klart!

Appen har lite små buggar, men inget allvarligt. När du väl fått kläm på de båda sidorna av redigeringsytan kommer du blogga snabbare än nånsin.

Fakta: Blogsy

Pris: 38 kronor
Version: 2.3.1
Länk:

Betyg: