I september meddelade Samsung att företaget kommer att vidta juridiska åtgärder för att stoppa försäljningen av iPhone 4S i Korea. Efter att ha misslyckats med liknande åtgärder på andra håll i världen uppges Samsung nu ha backat i frågan.

Enligt den koreanska dagstidningen The Chosunilbo uppger en chef på Samsung att företaget fortsätter sin kamp på den internationella marknaden men lägger ned sina planer på att stoppa iPhone 4S i Korea.

– Vi har beslutat oss för att satsa på våra internationella juridiska konflikter med Apple, men inte för att vinna större marknadsandelar i Korea, säger en icke namngiven chef på Samsung till The Chosunilbo.

Samsung och Apple befinner sig för närvarande i ett tjugotal patenttvister i en rad olika länder världen över. Anledningen till att Samsung väljer att inte ta upp kampen på hemmaplan antyder att företaget inte vill utsättas för negativ publicitet i företagets hemland, skriver Zdnet.

iPhone 4S släpptes i Korea i fredags förra veckan. När Apple började erbjuda förhandsbeställningar på telefonen en vecka tidigare såldes 200 000 enheter redan under första dagen.