Om du inte vill hålla på att krångla med annonser, träffa människor eller svara på en massa förslag om kompispriser kanske Blocket inte är för dig. Då kan du istället satsa på att sälja telefonen till ett företag som köper in begagnade mobiler.

Mresell

Mresell

En variant på inbyte är att sälja telefonen till Mresell. Där kan du direkt få ett inbytespris genom att ange serienumret (som du kan kopiera från Itunes eller hitta i Inställningar -> Allmänt -> Om). Du måste även meddela om det är något fel med den eller om du saknar originaltillbehören.

Pantaluren

Pantaluren

Även Pantaluren.se erbjuder en liknande tjänst där du kan sälja vilken mobil som helst, oavsett märke. Här kan du dock inte köpa en ny mobil, utan enbart byta in din gamla.

Apple har också börjat med återvinning mot ersättning i form av ett presentkort på Apple Store, så det gäller att du är i behov av andra Apple-prylar för att det här ska vara ett alternativ. När vi kollar upp ett prisexempel ger det faktiskt aningen bättre betalt än Pantaluren. Den sistnämnda ger i sin tur en rabatt hos Hallon.se men det bedömer vi som mindre intressant än Apple Store för de flesta.

De här tjänsterna är enkla att använda men ger betydligt sämre betalt än att sälja privat, eftersom företagen behöver en försäljningsmarginal. Det är också svårt att få något betalt alls från dessa om telefonen inte är i fullgott skick, till exempel med sprickor i skärmen eller en trasig knapp.

Har telefonen rejäla skavanker är det bättre att försöka med Blocket, det är inte ovanligt att det ligger modeller ute med till exempel en sprucken skärm för i alla fall någon tusenlapp eller två (osäkert om de kommer säljas för det priset dock).