Bäst betalt – Blocket

Blocket är förmodligen det bästa sättet att hamna så nära marknadspris som möjligt när du ska sälja en begagnad teknikpryl som Iphone, speciellt om du bor i en större stad. Med tusentals köpare och säljare är det lätt att hitta ungefärliga priser.

Det gäller att vara lite försiktig och du ska helst träffa köparen personligen (inte ensam i en mörk gränd) eller skicka med Blocketpaketet, företagets försäkrade pakettjänst. Bäst är att kolla priserna som andra tar och lägga till i det högre skiktet som utgångspris. Då kan du pruta om det inte är så många som hör av sig.

Foto är ett måste

För att få så många intressenter som möjligt är det närmast ett tvång att ha ett foto på telefonen, och försök få till ett så bra som möjligt som visar att skärmen är hel och hur baksidan ser ut, är den repfri är det så klart ett plus. Ett tips är att ta två eller fler bilder, en på framsidan och en på baksidan till exempel, och slå ihop dem till en med ett bildredigeringsprogram innan du laddar upp. Eftersom Blocket bara tillåter en bild utan att ta extra betalt är det ett sätt att ändå få med två bilder.

Blocket annons

Var tydlig i annonsen med vilken modell det är och hur mycket lagringsutrymme den har. Det är också bra att skriva vilken IOS-version du har installerat.

Ett alternativ till Blocket är Ebay-ägda Tradera. Om du har sålt andra grejer och fått bra omdömen på Tradera kan du bygga upp ett gott rykte och få enklare att sälja olika saker.