Steve Jobs – en biografi Nyhetsbyrån AP har fått tag på ett recensionsexemplar av Steve Jobs kommande biografi som släpps på måndag. Boken som är skriven av Walter Isaacson publicerar en rad personliga samtal författaren hade tillsammans med Steve Jobs.

Bland annat avslöjar boken att Steve Jobs försökte sig på alternativa behandlingar med örter när han 2003 fick beskedet att han drabbats av cancer i bukspottkörteln.

– Jag ville inte att de skulle skära i min kropp, så jag provade en rad olika metoder för att se om de fungerade, uppgav Steve Jobs till Walter Isaacson.

Boken avslöjar även Steve Jobs relation till Googles vd, Eric Schmidt, som satt i Apples styrelse från 2006 till 2009. Eric Schmidt avgick som styrelseledamot i samband med att Google satsade på det konkurrerande mobiloperativsystemet Android.

Enligt Walter Isaacson var Steve Jobs rasande när HTC släppte en Androidtelefon i januari 2010 som innehöll en rad funktioner som tagits från iPhone. Apple stämde HTC och Steve Jobs uppgav till Walter Isaacson att den handlade om stöld av stora mått.

– Till mitt sista andetag, och om jag måste spendera de 40 miljarder dollar vi har i kontanter, så kommer jag att bekämpa det här. Jag ska krossa Android, för det är en stulen produkt. Jag är villig att starta ett kärnvapenkrig kring detta, sa Steve Jobs till Walter Isaacson.

I ett möte med Eric Schmidt ska Steve Jobs ha nekat en uppgörelse mellan de båda företagen, skriver Walter Isaacson i sin bok enligt AP.

– Jag vill inte ha dina pengar. Erbjuder du mig fem miljarder dollar så kommer jag att säga nej. Jag har pengar så det räcker. Jag vill att du slutar använda våra idéer i Android, det är allt jag vill, sa Steve Jobs till Eric Schmidt enligt Walter Isaacson.

Boken Steve Jobs - en biografi av Walter Isaacson släpps måndagen den 24 oktober. Boken kommer även att finnas på svenska samma dag.